Mobilități III

În pofida pandemiei de COVID 19 care – știm bine – a afectat lumea întreagă pe multiple planuri, am persistat în dorința de a realiza și a treia mobilitate a proiectului așa cum era aceasta prevăzută în formularul de aplicație.

Și în luna martie a anului 2022, cu doi ani întârziere față de data preconizată – dar, cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată – mai exact pe data de 13 martie 2022, 22 de elevi de la profilul mecanică al liceului din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a au pornit la drum cu destinația Wroclaw, Polonia.

După o scurtă călătorie cu avionul și o lungă călătorie cu trenul am ajuns în orașul care avea să ne fie casă timp de trei săptămâni.

Stagiul de practică s-a desfășurat în perioada 14 martie – 1 aprilie 2022 la Japan Tech, în două ateliere auto, unde elevii participanți au aplicat noțiuni învățate la clasă și au executat operațiuni specifice.

Perioada petrecută în atelier le-a permis elevilor de la mecanică să vadă ”pe viu” și chiar să execute operațiuni specifice atelierului mecanic.

Programul cultural a inclus vizite interesante la muzee, universități, grădina zoologică și un interesant tur al centrului vechi al orașelor Wroclaw si Cracovia

Timp de trei săptămâni am trăit viața unui polonez obișnuit: am mers la practică, am călătorit cu mijloacele de transport public, am vizitat, ne-am bucurat de câte o plimbare seara, am ieșit la cumpărături, am făcut chiar sport.

Această ”scufundare” în viața de zi cu zi a orașului Wroclaw ne-a ajutat să învățăm mai mult despre stilul de viață, cultura, obiceiurile și limba locuitorilor decât ar fi făcut-o orice documentare sau orice lecție de geografie. Trăind ca cetățeni ai orașului și nu ca simpli turiști am conștientizat mai bine fenomenul multiculturalității și al diversității, ceea ce ne-a făcut mai toleranți și deschiși față de o manifestare culturală diferită.

La finalul mobilității a venit și recunoașterea.

Amintirile și impresiile noastre din această frumoasă experiență le puteți afla citind newsletterul nostru.